dilluns, 26 d’octubre del 2015

Viatge fotogràfic a Islàndia tardor de 2015 (2)

"reflexions sobre independentisme"

Continuem parlant d'aquest país, un país de poc més de tres-cents mil habitants, amb la sort de disposar d'energia il·limitada, excepte (de moment) per fer anar vehicles, el dia que els cotxes funcionin (bé) amb energia elèctrica....... tindran tota l'energia necessària per a la indústria, l'aigua calenta, la calefacció i el transport a cost zero.

Qui coneix Islàndia o qui hi viu ni que siguin uns pocs dies, pot entendre què vol dir ser un país independent. Es fa difícil amb la mentalitat llatina entendre com tres-centes mil persones poden generar tanca riquesa (desenes de ports, tres aeroports i desenes d'aeròdroms, milers de quilòmetres de carreteres, diversos centres culturals, diversos hospitals, tres companyies aèries, diversos túnels de llargada considerable, més que el del Cadí, centenars de ponts ni que sigui d'una sola direcció, prestacions socials justes, que no gratuïtes,.......) amb tant poca gent?. 

Dius que són menys gent que Terrassa i Sabadell Juntes? i com ho poden pagar tot això?

Una explicació? la gestió directa de la seva economia productiva, no hi ha altra raó, ni explicació. No tenen despeses supèrflues, no paguen infraestructures inútils. Bé si que en tenen una..... un mini exèrcit que per cert pertany a l'OTAN

Per cert i no pertanyen a la Comunitat Europea ¡ ¡ ¡

Vinga deixem la política i anem per les imatges:

Seguim amb Jokulsarlón i els seus glaçons a la platja


El Mount Stokksnes, al massís del Vestrahorn, una muntanya màgica que...... ostres no hi veieu l'Alfred Hitchcock ??? ;-)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada